fbpx

Kuidas suurendada töötajate rahulolu ja pühendumust?

Töötajate rahulolu ja pühendumuse kasvatamine

Töötajate rahulolu ja pühendumus on eduka organisatsiooni olulised alustalad. Rahulolevad töötajad on produktiivsemad, loovad parema töökeskkonna ning aitavad kaasa ettevõtte pikaajalisele edu saavutamisele. Kuidas inimeste pühendumust aga töökeskkonnas suurendada? Selles blogipostituses uurime häid ideid, mis aitavad saavutada heaolu.

 

Igapäevased lihtsad tegevused rahulolu ja pühenudmuse kasvatamiseks

 

Loo töökeskkonnas häid omavahelisi suhteid: Hoolitse selle eest, et töötajad tunneksid end toetatuna. Märka nende saavutusi ning tunnusta oma inimesi. Korralda meeskonnasiseseid üritusi nii kohvinurgas kui ka tiimides, arenda koostööd mõne toreda koolituse või mänguga ning edenda töötajate omavahelist suhtlemist virtuaalkanalites. Isiklike huvide ja hobide jagamiseks korralda tutvustavaid hommikukohvisid või palu inimestel rääkida kogemuslugusid.

 

Taga arengu- ja karjäärivõimalused: Töötajad soovivad tunda, et neil on võimalus areneda ja kasvada. Alati ei pea see olema karjääriredelil ülessepoole liikumine. Paku koolitusi, seminare ja töötubasid, mis toetavad nende professionaalset arengut. Anna inimestele ette koolituseelarve ning räägi nendega läbi, milline koolitussumma on suunatud karjäärialasele arengule, milline osa summast näiteks suhte- või psühholoogiakoolitustele. Lisaks võiks inimestele olla teada võimalikud karjääriteekonnad ettevõtte sees, et töötajad teaksid oma võimalustest ega seaks valesid ootuseid.

 

Kuula töötajaid: Töötajate arvamus ja tagasiside on äärmiselt olulised. Loo kanalid, mis võimaldavad neil oma mõtteid, ideid ja muresidkonfidentsiaalselt või usalduslikus keskkonnas jagada. Kanaliks võivad olla veebipõhised uuringukeskkonnad, usaldusisik(ud) või ka võimalus kasutada tööpsühholoogi. Ole avatud konstruktiivsele kriitikale ning püüa leida võimalusi, kuidas töötajate ettepanekud saaksid muutuda reaalseks muutuseks ettevõtte tööprotsessides.

 

Tasakaalusta töö- ja eraelu: Töötajate heaolu sõltuvad suuresti nende võimest hoida tasakaalu töö- ja eraelu vahel. Püüa luua paindlik töökeskkond, mis võimaldab töötajatel pere- ja isiklikke kohustusi täita ning hoida töö- ja eraelu tasakaalu. Soodusta laste kaasavõtmist töökeskkonda, osalist koormust vanemapuhkusel olevale töötajale. Loo lisapuhkuse võimalusi eraelu tasakaalu hoidmiseks. Lühenda töönädalat või paku koostööpartnerite poolt soodustusi eraelulisteks üritusteks.

 

Paku tunnustust: Töötajate panuse tunnustamine on oluline motivatsioonitegur. Tunnustus ei pea olema alati materjaalne. Hea sõna töökollektiivis, märkamine ja tänamine on suure väärtusega. See mitte ainult ei suurenda rahulolu, vaid annab ka töötajatele selge signaali, et nende pingutustel on tähendus. Tänudkaardid, -kingitused, meelespidamised ka elusündmuste puhul loovad personaalse kontakti inimestega.

 

Hea juhtimine: Pühendumust mõjutab otseselt hea juhtimine. Juhtidel on võtmeroll töötajate motiveerimisel, inspireerimisel ja juhendamisel. Hea juhtimine hõlmab selgeid suhtluskanaleid, avatud ja ausat tagasisidet, toetust individuaalsele arengule ning võimalustkaasata töötajaid otsuste tegemisse. 1-1 vestluse kaudu saab luua usaldusliku suhte inimeselt inimesele tasandil. Või näiteks koostöö juhi ja tööötaja vahel mõnes ettevõtteüleses projektis võib soodustab eesmärkide saavutamist paralleelsel töötajatasandil. Hea juhtimise trumpkaardiks on inimlikkus, avatud ja ausus ning sellele ehitatud hea suhe.

 

Kõik need praktikad aitavad suurendada töötajate rahulolu ja kasvatavad pühendumuste. Rahulolevad ja motiveeritud töötajad on edu võtmeks organisatsioonides. Need on lihtsad tööriistad, mida igaüks meist üpris kerge vaevaga saab oma töökultuuri liita. Heaolu edendamisel on tulemuseks edukas ja produktiivsem organisatsioon, mis suudab silma paista nii tööturul kui ka saavutada jätkusuutlikku arengut oma tegevusvaldkonnas.

 

Kui sa soovid kaardistada oma ettevõttes töötajate rahulolu või pühendumust, siis broneeri tasuta konsultatsioon. Vaatame üle, milline on mõistlik järgmine samma ja investeering töötajatesse.

Kasuliku infoga kursispüsimiseks liitu Empleri uudiskirjaga!

 

Liitu uudiskirjaga

Kogun sinu andmeid, et saaksin sulle edaspidi saata huvitavaid sisu-uudiseid.

Please wait...

Aitäh, et liitusid inspireerivate lugude ja vahva seltskonnaga!

Jaga:

Teised postitused:

Kas kõiki juhte kirjutakse?

Kas kõiki juhte kirutakse?

Lühike ja lihtne vastus: ei kiruta. Aga juhtimiskvaliteet on üks oluline põhjus miks head inimesed või talendid organisatsiooni valivad või siis sealt lahkumise kasuks otsustavad. 

Kuidas värbamisturundus enda kasuks tööle panna?

Värbamismaastik on pidevas muutumises ning alatasa tuleb valdkonna entusiastidel kohaneda uue tehnoloogia ja erinevate tööturu trendidega. Viisime seetõttu maikuu keskpaigas läbi kaks põnevat veebiseminari, mis

Võta ühendust