fbpx

Töötajakogemuse trendid, mis jäävad meid saatma aastast 2023

Töötajakogemuse trendid 2023

Oled sa kunagi tabanud end mõttelt, mida töötajad tegelikult vajavad? Või kuidas nende kogemust ettevõttes veel paremaks muuta? Hiljutiste uuringute valguses on töötajakogemus saanud rohkem tähelepanu kui eales varem – ja sellel on oma põhjus. Lõppude lõpuks tähendab rahulolev töötaja edukat ja arenevat organisatsiooni.

 

NetSuite’i artiklist selgusid mõned märkimisväärsed töötajakogemuse trendid 2023. aastal:

 

1. Ühtne organisatsioonikultuur. Ühtne organisatsioonikultuur on eduka ettevõtte alustala. See loob usaldust, pakub selget identiteeti ja juhib töötajaid ettevõtte eesmärkide poole. Järjest enam pööratakse tähelepanu sotsiaalsele vastutusele ja keskkonnamõjule.

2. Tasakaal töö ja eraelu vahel: Töötajad otsivad selgeid piire töö ja isikliku elu vahel. Ettevõtted saavad toetada paindlikkuse, selge kommunikatsiooni ja tervise- ning finantsnõustamise programmide kaudu.

3. Kaugtöö ja meeskonna sidusus: Kaugtöö populaarsuse kasvades on oluline säilitada meeskonna sidusus. Videokoosolekud ja virtuaalsed üritused, nagu mänguõhtud ja “Happy Hour”, aitavad hoida meeskonna ühtsustunnet.

4. Investeeringud esiliini töötajatesse: Oluline on pakkuda koolitusi ja arenguvõimalusi mitte ainult juhtidele, vaid kõikidele töötajatele. Koolitused ja arenguvõimalused aitavad vähendada tööjõu voolavust ja tõsta tootlikkust. Artiklis pakutakse välja stipendiumipõhise koolihariduse omandamine tööandja poolt. Miks? Ikka selleks, et tagada ettevalmistus tulevikus vajaminevate oskuste ja teadmiste omandamiseks ning arendamiseks.

5. Tehnoloogia mõju: Tehnoloogia muudab töö tegemist pidevalt. Ettevõtted peavad veenduma, et töötajad kohanevad eesootavate digimuudatustega, omandavad vajalikke oskusi ja mõistavad tehnoloogia pakutavaid eeliseid. On loomulik, et teatud ametikohtadel soodustab tehnoloogia hirmu töö kadumise osas. Võtmemängijateks on siinkohal juhid, kes peavad selgelt jkommunikeerima, kuidas muutub tulevikku vaadates näiteks klienditeeninduse või raamatupidaja ametikoht tehnoloogia kasutuselevõtul.

6. Töötajate teekond: Positiivne töökogemus algab juba kandidaadi staadiumis. Efektiivne sisseelamisprogramm ja erinevad kommunikatsioonitööriistad aitavad töötajatel kiiremini kohaneda. Alates värbamisest kuni pensionile jäämiseni peaks ettevõte pidevalt otsima viise töötajakogemuse parandamiseks.

7. Areng ja koolitus: Pidevad õppimisvõimalused on töötajate kaasatuse suurendamisel kriitilised. Koolitusi tuleks kohandada vastavalt töötajate rollile ja vajadustele. Tehnilisematel positsioonidel peaks keskenduma erinevate tarkvaraprogrammide või küberturvalisuse tõekspidamistele. Juhtide puhul võiks fookuse seada pehmemate oskuste, nagu suhtlemine ja konfliktide lahendamine, arendamisele.

8. Küsi tagasisidet ning kuula seda: Aktiivne kuulamine aitab kaasa positiivse töökeskkonna rajamisele, suurendades töötajate usaldust. Kuulamise puhul on oluline vältida häirivaid tegureid nagu arvutiekraanid, e-kirjade teavitused, eiramine, kõneleja katkestamine või tema öeldu ümbersõnastamine. 

9. AI võib aidata parandada personalitöö funktsioone: Tehisintellekt võib abistada värbamisel, koolituskavade loomisel, töölevõtmisel või ka töösoorituse hindamisel. AI võib aidata sul muuta kandideerimisprotsessi hõlpsamaks, kirjutada värbamisprotsessis tagasisidekirju ja aidata leida või tuvastada parim kandidaat vakantsele ametikohale. AI ei ole siin selleks, et tööd üle võtta, vaid aidata olla efektiivsem. Juhul muidugi, kui me seda soovime.

10. Juhtide toetamine: Kui juhid saavad vajalikku tuge ja arenguvõimalusi, suurendab see töötajate kaasatust ja pühendumust. Juhtide hoiakud ja tegevused mõjutavad töötajate üldist arvamust ettevõttest. Üldist tunnetust ettevõttest saad mõõta rahulolu-uuring 2.0 kaudu.

 

Kui leidsid sellest artiklist kasulikku teavet, jaga seda. Rohkem väärtuslikku sisu ootab sind Empleri uudiskirjas. Liitu juba täna!

 

Liitu uudiskirjaga

Kogun sinu andmeid, et saaksin sulle edaspidi saata huvitavaid sisu-uudiseid.

Please wait...

Aitäh, et liitusid inspireerivate lugude ja vahva seltskonnaga!

Jaga:

Teised postitused:

Kas kõiki juhte kirjutakse?

Kas kõiki juhte kirutakse?

Lühike ja lihtne vastus: ei kiruta. Aga juhtimiskvaliteet on üks oluline põhjus miks head inimesed või talendid organisatsiooni valivad või siis sealt lahkumise kasuks otsustavad. 

Kuidas värbamisturundus enda kasuks tööle panna?

Värbamismaastik on pidevas muutumises ning alatasa tuleb valdkonna entusiastidel kohaneda uue tehnoloogia ja erinevate tööturu trendidega. Viisime seetõttu maikuu keskpaigas läbi kaks põnevat veebiseminari, mis

Võta ühendust