fbpx

Miks välise HR-projektijuhi palkamine võib olla sinu ettevõtte järgmine parim samm?

Välise HR-projekti kaasamine ettevõttesse on parim samm

Kas juhid suurt personaliprojekti ja tunned, et ülesanded kasvavad üle pea? Kas oled ülekoormatud seoses personalitöö erinevate ülesannetega? Võib-olla pole piisavalt käsi abiks? Kui see kõlab tuttavalt, on aeg mõelda HR-projektijuhi teenuste sisseostmise peale.  See võib avada uusi uksi kasvuks, säästa aega ja raha ning tuua ettevõttesse puuduvat oskusteavet või kompetentsi. Selles blogipostituses uurin põhjalikumalt, miks ettevõte peaks kaaluma välise HR-projektijuhi palkamist. Arutan nii eeliseid kui ka võimalikke puudusi ning toon näpunäiteid, kuidas juhid saavad teha parima otsuse oma organisatsiooni jaoks.

 

Kes on HR-projektijuht ja mida ta teeb?

HR-projektijuht on ekspert, kes toob personaliprojektidesse väärtuslikke teadmisi ja kogemusi. Tema ülesanne on jälgida personalialgatuste planeerimist, elluviimist ning tagada, et töö oleks kooskõlas organisatsiooni üldiste eesmärkidega. Lisaks aitavad nad vähendada personaliosakonna ülekoormust, juhtides sidusrühmade kaasamist, ressursside suunamist ja riskide maandamist. HR-projektijuht võib vedada organisatsioonis suuremahulisi projekte nagu tööandja mainekujundus, personaliuuringud, strateegiate väljatöötamine. Tema rakendamist võib aga kaaluda ka igapäevaselt aeganõudvate ülesannete puhul – tööandja- ja värbamisturundus või näiteks juhtide toetamine töötajatega seotud tegevustes. Sisuliselt on HR-projektijuht vajalik ettevõtetele, kes soovivad tagada oma personaliprojektide sujuva ja eduka elluviimise. Teenusest võid lähemalt lugeda SIIN.

 

HR-projektijuhi teenuste sisseostmise eelised

HR-projektijuhi palkamine teenuse raames võib luua eelise tööandjana. Suurim kasu on praktika ja teadmised, mida ta eksperdina organisatsiooni toob. Tänu oma valdkonna kogemustele pakub ta toimivaid ja tõhusaid lahendusi, mis on kohandatud ettevõtte vajadustele. HR-projektijuht näeb terviklikku pilti majanduskeskkonnast, tööturust ja konkurentidest. Veelgi enam, HR-projektijuhi kaasamine väljastpoolt annab võimaluse tutvuda teiste ettevõtete toimivate praktikatega ja õppida nende kogemustes.

Suunised õige HR-projektijuhi palkamiseks

Õige HR-projektijuhi leidmine võib olla üpris keeruline ülesanne. On vaja kedagi, kellel on tööks nõutavad tehnilised oskused, aga ka hea suhtlemisoskus. Lisaks peaksid projektijuhi väärtused sobima hästi kokku ettevõtte kultuuriga. Ta peab olema inimene, kes mõistab prioriteete ja püüab saavutada seatud eesmärke. Sama olulised on analüütilised oskused. Hea projektijuht oskab lugeda ja tõlgendada andmeid ning kasutada neid teadlike otsuste tegemiseks. Kui projekti juhendab õige inimene, võid kindel olla, et töö saab edukalt teostatud.

Kuidas luua hea suhe väljast tulnud HR-projektijuhiga?

Usalduse saavutamine on nurgakivi pikaajalise suhte loomisel. Üks võimalus selleks on küsida soovitusi kolleegidelt või valdkonna kontaktidelt. See tagab, et projektijuhi teadmised vastavad ettevõtte vajadustele. Teine oluline element on proaktiivsuse julgustamine. Soodusta omalt poolt välise partneri kaasamist – tutvusta talle lähemalt ettevõtte kultuuri, inimesi ja protsesse. Jaga teavet ettevõtte väärtuste, missiooni ja visiooni kohta. See paneb välist inimest tundma meeskonna osana ja aitab teemadesse kiiremini sisse elada. Lõpuks tuleb üheskoos välja töötada projekti aja- ja tegevuskava. Planeerige koosolekud, seadke vahe eesmärgid ning leppige kokku otsustuspädevuses. Sellise lähenemise kaudu on võimalik luua püsivaid suhteid oma lepingulise HR-projektijuhiga.

Probleemid koostöös ja viisid, kuidas neid vältida

Millegi pärast on hirm välise partneri kaasamise ees tunduvalt suurem, kui inimese tööle võtmise ees. Jah, sisuliselt tuuakse sisse võõras inimene väljastpoolt. Kuigi see võib olla suurepärane vahend olemasoleva ressursi täiendamiseks, võib teenuse kaalumisel esile kerkida mõttekohti. Üheks kõige suuremaks takistuseks on vajadus selge ja tõhusa kommunikatsiooni järele. Kui teete koostööd kellegagi, kes ei ole kursis ettevõtte sisemiste protsessidega, on oluline, et oleks olemas hea plaan, kuidas omavahel suheldakse ja kuidas koostöö on reguleeritud. Nii nagu töölepingugagi määratakse ära kohustused, töö iseloom või kokkulepitud ootused, tehakse seda ka välise partneriga. Elu näitab, et selge raamistik ja piisav ettevalmistus aitavad toimiva ja usalduslik suhte loomisele kaasa. Et kasutada välist HR-projektijuhi abi maksimaalselt ära, on oluline omada tellijana selgeid eesmärke, pidepunkte ning omavahelisi kokkuleppeid ja lepingut, milles on sätestatud selged ootused. Ilma nende teguriteta võib olla raske hinnata edusamme. Kui kõik eelnev on tagatud, suudetakse ühist rada kõndida tempokalt, üksmeelselt ja kooskõlas organisatsiooni eesmärkidega.

Lõppsõna

Koostöö välise HR-projektijuhiga võib olla suurepärane võimalus, et personaliülesannete elluviimist sujuvamaks muuta. Sellega võivad aga kaasneda ka väljakutsed. Edu tagamiseks tuleb valida õige partner ja rakendada parimaid meetodeid koostöö maksimeerimiseks. Õige partneri valimine tähendab, et tuleb silmas pidada inimesi oskusi, kvalifikatsiooni ja kogemusi, kuid teisalt ettevõtte väärtusi, kultuuri ja vajadusi. Koostöö tegemist hõlbustab omavaheline kahesuunaline arutelu ja selge raamistik.

Kas tunned, et on aeg tuua värskeid suundi oma personaliprojektidesse? Kui jah, siis võta ühendust ja arutame, kuidas minu kogemused HR-projektijuhtimises sinu ettevõtte kasuks tööle panna. Olen siin selleks, et toetada sinu organisatsiooni eesmärke. Võta minuga ühendust juba täna ja lepime kokku kohtumise, et arutada, kuidas saame koos luua paremat tulevikku tööandjana.

Liitu uudiskirjaga

Kogun sinu andmeid, et saaksin sulle edaspidi saata huvitavaid sisu-uudiseid.

Please wait...

Aitäh, et liitusid inspireerivate lugude ja vahva seltskonnaga!

Jaga:

Teised postitused:

Kas kõiki juhte kirjutakse?

Kas kõiki juhte kirutakse?

Lühike ja lihtne vastus: ei kiruta. Aga juhtimiskvaliteet on üks oluline põhjus miks head inimesed või talendid organisatsiooni valivad või siis sealt lahkumise kasuks otsustavad. 

Kuidas värbamisturundus enda kasuks tööle panna?

Värbamismaastik on pidevas muutumises ning alatasa tuleb valdkonna entusiastidel kohaneda uue tehnoloogia ja erinevate tööturu trendidega. Viisime seetõttu maikuu keskpaigas läbi kaks põnevat veebiseminari, mis

Võta ühendust